Citynomadi Oy – Muuttuneista jalankulku- ja pyöräilyreiteistä tiedottaminen kaupunki-infonäytöillä

Kevät 2019, Tampere

Raitiotietyömaan aiheuttamista kävely- ja pyöräilyreittien muutoksista tiedottamista kaupungin infonäytöillä kokeiltiin keväällä 2019. Infonäyttöjen karttanäkymään oli merkitty värikoodattuina suljetut väylät, ylikulut, suojatiet, uudet kävely- ja pyöräilyreitit ja bussipysäkkien sijainnit sekä suljetut työmaa-alueet.

Tampereen keskusta-alueen liikenteeseen tuo oman mausteensa käynnissä oleva raitiotietyömaa. Opastamiskohteeksi valittiin Rautatieaseman alue, sillä se on yksi Tampereen tärkeistä liikenteen solmukohdista, josta jalkaudutaan kaupunkitilaan. Sinne myös kohdistuu useita samanaikaisista muutoksia kävely- ja pyöräilyreitteihin, esteettömään kulkuun ja bussipysäkkeihin. Infonäytöltä Rautatieaseman ympäristön työmaa-alueen muutokset oli nähtävissä yhdellä silmäyksellä, joten uusi kulkureitti oli helppo suunnitella.

Infonäyttöjen hyödyntäminen raitiotietyömaan aiheuttamista reittimuutoksista tiedottamiseen mahdollisti ajankohtaisen tiedon tarjoamisen suoraan kaupunkitilassa. Kun muutokset olivat nähtävissä yhdellä silmäyksellä, helpottui vaihtoehtoisen reitin suunnittelu ja kulkemisesta työmaan keskellä saatiin mahdollisimman sujuvaa.

Citynomadi Oy on vuonna 2009 perustettu tamperelainen yritys, joka hyödyntää paikkatietoa, karttoja, avointa dataa sekä tarinoita ja vuorovaikutteisuutta oman Nomadi-konseptinsa kehittämisessä eri toimialojen tarpeisiin.

Tutustu tarkemmin