Collapick Company Oy – Hiedanrannan infonäytön sisällöntuotanto

Kevät 2019, Tampere

Tampereen Hiedanrannan opastustilanteen parantamiseksi kokeiltiin keväällä 2019 tiedonkeruutyökalua ja tiedonvälitysalustaa Lielahden kartanon infonäytön sisällöntuottamiseen. Kokeilussa räätälöitiin kuusi erilaista tiedonkeruulomaketta, joita täyttämällä Hiedanrannan toimijat ja yritykset saattoivat ilmoittaa tapahtumista ja aukioloajoista, alueen ravintoloiden ruokalistat ja julkaista tiedotteita. Avoimen rajapinnan kautta näytöllä näkyi myös kokoustilojen varaustilanne sekä Hiedanrannan sosiaalisen median sisältöä. Lomakkeilla ilmoitetut tiedot näkyivät sekä kartanon infotaululla että Hiedanrannan nettisivuilla. Palveluun liitettiin informaatiota myös muista tietolähteistä kuten avoimen datan kautta. Kerätyt tiedot tulivat näkyviin web-palveluun, joka skaalattiin Lielahden kartanon infonäytölle, mutta oli saatavilla myös mobiililaitteille.

Tampereen Hiedanranta on vanhaa teollisuusaluetta, jonka Tampereen kaupunki avasi kaupunkilaisten käyttöön vuonna 2015. Hiedanrannassa on monenlaista toimintaa, mutta se jää helposti kaupunkilaiselle ja kävijälle vieraaksi ja ulkopuoliseksi. Näytöltä Hedanrannan tapahtuma- ja palvelutarjonta on helposti saatavilla ja palvelee niin alueen toimijoita kuin vierailijoitakin.

Kokeilun kohderyhmänä olivat Hiedanrannassa toimivat yrittäjät ja muut toimijat, mutta samalla myös Hiedanrannassa kävijät, joita palvelemaan infonäytön sisältö oli suunnattu.

Collapick on Joensuussa ja Tampereella toimiva digiyritys, jonka ydinosaamista ovat asiakaslähtöiset digipalvelut, mobiilisovellukset, web-kehitys, teollisuuden digitalisointi, UI/UX-suunnittelu. Collapick tarjoaa myös erilaisia ohjelmistopalveluita ja digitalisaatiokonsultointia.

Kokemukset

Palautetta kerätään palautelomakkeella, johon linkki lähetetään sähköpostitse Hiedanrannan toimijoille ja yrityksille. Palaute kerätään touko-kesäkuun aikana.

Kokeilun toteuttaneelta yritykseltä palaute kerättiin huhtikuussa 2019.

Muita kokeilusta palautetta antavia tahoja ovat hankkeen työntekijät, kokeiluprosessiin osallistuneet kaupungin työntekijät ja Hiedanrannan tiedottajat.

Tutustu tarkemmin