EtteplanMore Oy – Tampere Events -tapahtumasovellus

Kesä 2018 Tampere,

Tampereella pilotoitiin kesällä 2018 sovelluksen julkaisujärjestelmää ja siinä julkaistua Tampere Events -tapahtumasovellusta. Pilotin tavoitteena oli kehittää julkaisujärjestelmä, joka mahdollistaa sovellusten luomisen erilaisiin opastuksellisiin tarpeisiin. Pilotissa kehitettiin myös paikkatietoon perustuva mobiilisovellus palvelemaan tapahtumajärjestäjiä, tapahtumakävijöitä ja palveluntarjoajia eri tapahtumissa. Tapahtumia nostetaan sovellukseen Visit Tampereen tapahtumakalenterin rajapinnasta, ja tapahtumajärjestäjä voi sen jälkeen muokata tapahtumaansa tapahtumailmeen mukaisesti ja lisätä tapahtumaan palveluja ja tarjouksia.

Tampere Events -tapahtumasovellus oli ensimmäinen alustalla julkaistu sovellus. Se oli ensi kertaa käytössä kesällä 2018 nuorten yleisurheilun MM-kilpailuissa. Tämän jälkeen sovelluksessa on julkaistu useita tapahtumia, kuten Popedan konsertti ja Huuhkajien EM-karsintapeleissä. Sitä on kehitetty käyttäjien kommenttien ja ehdotusten perusteella. Kesällä 2019 jalkapallon EM-karsintapeleihin sovelluksessa testattiin liikennevärikoodattua sisäänkäyntiporttien jonotustilanteesta reaaliaikaisesti kertovaa toimintoa yhdessä Hypercell Oy:n kanssa
Kokeilun kohderyhmät Tapahtumasovellusten julkaisujärjestelmä tarjoaa tapahtumajärjestäjälle alustan, jossa markkinoida tapahtumaansa ja koota tapahtuman profiiliin sopivia, tapahtumakävijöitä hyödyttäviä palveluita ja palveluntarjoajia, Tampere Events -sovelluksen avulla massatapahtuman osallistujien on helppo löytää tapahtumapaikat, niiden palvelupisteet ja aikataulut sekä olennaista ja ajankohtaista tietoa muun muassa kulkureiteistä, sopivista kulkuvälineistä, palveluista, turvallisuusasioista jo hyvissä ajoin jo ennen tapahtumaa, pitkin matkaa tapahtumaan asti, sen aikana ja sen jälkeen. Yrityksille alusta avasi kustannustehokkaan, matalan kynnyksen mahdollisuuden tarjota tuotteitaan osaksi tapahtumakävijälle luotavaa palvelukokonaisuutta. Pienemmissäkin tapahtumissa palvelualusta tuo yritykselle arvokasta näkyvyyttä.

Tapahtumasovelluksen julkaisujärjestelmän ja Tamperen events -tapahtumasovelluksen tuotti Etteplan MORE Oy.

Tampere Events