Stellarion Oy – Ratikan ja Hämeenkadun tulevaisuuden visualisointi

Kevät 2019, Tampere

Tampereella kokeiltiin ratikan ja Hämeenkadun visualisointia AR-tekniikan avulla. Kokeilussa käyteettiin AR-tekniikkaa tuomaan 3D-mallinnettu raitiovaunu kaupunkiympäristöön.
Raitiovaunun saatiin kulkemaan raiteillaan Hämeenkadulla hyödyntämällä sisällön paikottamiseksi pistepilveä käyttävää alustaa. Hämeenkadun varrelta valittiin kaksi katselupistettä, Keskustori ja Tuomiokirkonkadun ja Hämeenkadun kulma, joiden kohdalla kännykän kameranäkymästä katsottuna näki ratikan kulkevan katukuvassa. Ratkaisu toteutettiin Tampereen omana Android-sovelluksena.

Tampereella rakennetaan raitiotien ensimmäistä vaihetta, reittiä Pyynikintorilta Hervantaan ja TAYS:n alueelle, vuoteen 2021 asti. Rakennustyömaa aiheuttaa muutoksia keskusta-alueen liikenteeseen hankaloittaen erityisesti jalankulkua ja pyöräilyä. Muutoksen normaaleissa reiteissä ja työmaan keskellä liikkuminen saattavat turhauttaa kaupunkilaisia, kun lopputulos on vielä vaikea hahmottaa.

Kokeilussa kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisuus kurkistaa tulevaisuuteen eli miltä raitiovaunu tulee näyttämään oikeassa kaupunkiympäristössä ja näin tehdä ratikkaa tutuksi ja osaksi Tampereen kaupunkikuvaa.

Stellarion on suomalais-kosovolainen start-up-yritys, joka tarjoaa VR- ja AR- teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja muun muassa markkinoinnin, koneteollisuuden ja kulttuuripalveluiden tarpeisiin.

Tutustu tarkemmin